Kajak kanu klub Zagreb

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Kajak kanu klub Zagreb

45. NOVOGODIŠNJE – ŠTEFANJSKI SPUST 20. MEMORIJAL '' TIBOR ŠARAMO''

26.12.2015 održava se Štefanjski spust na rijeci Savi od Suhine do Zagreb (KKK Zagreb).

Raspis za Štefanjski spust. Rok prijave je 21.12.2015 do 18h.

Štefanjski spust 2015

 

43. NOVOGODIŠNJE – ŠTEFANJSKI SPUST 18. MEMORIJAL '' TIBOR ŠARAMO''

58 posada s ukupno 89 natjecatelja u četvrtak 26. 12. 2013. se okupilo na startu još jednog u nizu spusta koji se bez prekida održava već 43 puta. Spust se vozio na istoj dionici od Podsusjedskog mosta do Savskog mosta u Zagrebu. Vrijeme s 11 stupnjeva bez vjetra je pogodovalo da i oni mlađi mogu startati. Natjecatelje u cilju je pozdravilo oko dvjestotinjak zaljubljenika u kajakaški sport. Najbrži natjecatelj, kajakaš Sreten Biljić uz gromoglasni pljesak je dobio i pehar Sportskih novosti, dok najbržeg kanuistu Emila Milihrama, pobjednik u memorijalnoj utrci je osvojio sliku koju mu je uručila Astrid Šaramo. Za ostale osvajače medalja organizatori su se pobrinuli da dobe prigodne poklone sportskog brenda NES, jer se trka održava u vrijeme darivanja, dok su svi oni koji su '' samo '' startali ili s obale bodrili natjecanje zaslužili obrok i okrepljenje u čaju i kuhanom vinu, te se ugodno druženje nastavilo i nakon završetka službenog dijela natjecanja.

   

Održan prvi pokazni sat kajaka na divljim vodama u Slunju za školarce

-2013-04-Slunj-prvi-pokazni-sat- kajakaU petak, 19.04.2013. godine, održan je prvi pokazni sat kajaka na divljim vodama za djecu od 4. do 6. razreda osnovne škole u Slunju. Predavanju koje je predhodilo pokaznom satu prisustvovalo je 36 učenika dok je njih 20-tak došlo na praktični pokazni sat.

Na pokaznom satu svi su se okušali u veslanju u raft čamcu, a svatko od njih je dobio priliku veslati samostalno u kajaku barem 10-tak minuta. Oni koji nisu stigli na pokazni sat zbog prijevoza od škole do kuće nadamo se da će doći na jedan od sljedećih treninga.

Treninge škole kajaka organiziraju Hrvatski kajakaški savez i Kajak kanu klub Zagreb, a provode ih Žarko Zadravec i Stjepan Perestegi. Treninzi će se u Slunju - Rastokama održavati ponedjeljkom i srijedom od 14:00 do 16:00 sati na kupalištu. Škola kajaka za djecu u Slunju je besplatna i mogu doći svi zainteresirani uz uvjet da znaju plivati.

 
 

3. Utrka mladih zmajeva na Jarunu 2013.

Dana 25.5.2013. s početkom u 10,00 sati održana je 3. Utrka mladih zmajeva u kojoj su sudjelovali učenici od 4. do 8. razreda osnovnih škola Grada Zagreba. Čamci u kojima su se učenici natjecali popularno se zovu „Dragon boat“, a konstruirani su za 20 veslača, 1 bubnjara i 1 kormilara.

Fotke sa 3. Utrke mladih zmajeva na Jarunu 2013.

 

Rezultati natjecanja održanih na rijeci Kupi, 2013

Kao i obično u proljeće su održana tradicionalna natjecanja u spustu i slalomu na rijeci Kupi. Niže možete naći rezultate natjecanja.

Rezultati: 3. Memorijal Dražen Veselko / I. izborna utrka za juniore u slalomu, 2013.

Rezultati: I. izborna utrka za juniore u klasičnom slalomu, 2013.

Rezultati: Pokal Petra Klepca, 2013.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL