Kajak kanu klub Zagreb

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Kajak kanu klub Zagreb

Novo lice kluba, 3. dio

-2010-11-farbanje-jablani-05U nedostatku sportskih vijesti ipak vam možemo pisati o klupskim događanjima ovog vikenda. Nakon što je klupska fasada očišćena i ofarbana došlo je vrijeme i za završno uljepšavanje kluba i klupskog okoliša.

Na red je došlo nanošenje završne lazure na fasadu kako bi klub što ljepše izgledao. Također smo dali podrezati jablane oko kluba kako ne bi slučajno došlo do padanja grana uslijed jakog vjetra. Već na proljeće jablani će se ponovo zazeleniti u punom sjaju. Ipak oni rastu uz savski nasip.

Ponovo se zahvaljujemo svim članovima koji su sudjelovali u akciji. Ovim akcijama klub i okoliš kluba će puno bolje izgledati za nadolazeće jubilarno natjecanje u prosincu na Štefanje koje će organizirati naš klub. Radi se o 15. Memorijalu "Tibor Šaramo" koji je ujedno i 40. Tradicionalni Novogodišnje-Štefanjski spust. Vidimo se!

Više...
 

Novo lice kluba, 2. dio

[2010-10-farbanje-kluba-05]Danas su se nastavili radovi na dugo željenom osvježenju klupske drvene fasade. Jučer je uspješno izbrušena drvena površina te je tako napravljena priprema za današnje farbanje. Članovi kluba koji su došli na akciju još jedan dan su proveli u klubu kako bi se želja pretvorila u stvarnost. Današnji dan u klubu završio je zakuskom na kojoj je stradalo jedno janje.

Ovim putem posebno bi se zahvalili tvrtci Chromos boje i lakovi d.o.o. i gospođi Mirjani Bačun koji su nam izašli u susret i povoljno nam nabavili potrebne količine boje za drvo. Veselimo se daljnoj suradnji jer nam je u planu da prije zime nanesemo završnu lazuru sa sjajem te bi ofarbali i zaštitili stolariju (vrata i prozore). Također bi se zahvalili gospodinu Tomislavu Krizmaniću na iznajmljenim dizalicama sa košarama što nam je omogućilo jednostavnije i brže farbanje kluba.

Više...
 

Došlo je i Sljeme na red :-)

[kljukan_lijevo]Od 9.10. subotnji treninzi premješteni su sa Save na obronke Medvednice. Uobičajena ruta od parkirališta ispod žičare do planinarskog doma Puntjarka (poznata kao Bikčevićeva staza) ponovno je aktualna. Za prvi trening popunili smo cijeli kombi. Bili su samo kadeti i škola kajaka. Skoro sam zaboravio i jednog kadeta (al on se podrazumijeva Smile). Budući da ni oni nisu bili u punom sastavu vjerojatno ćemo kroz sezonu trebati i dodatni prijevoz za sve sportaše.

Pošto je bilo prvi puta, dečki su se malo podsjetili staze ali su ipak svi išli oko sat vremena. U buduće će to vrijeme morati drastićno pasti i očekuju se vremena oko 40 minuta ako ne i niže. Ali o tom ćemo naknadno izvještavati.

 

Alpe-Adria Cup 2010, Klagenfurt, Gurkerbrücke

Izuzevši se sa nastupa na Končarevom maratonu, a zbog tehnički zahtjevne slalom staze na rijeci Gurk u Austrijskom Klagenfurtu, krenuli smo ranije u subotu 25.09.2010. s namjerom da obavimo bar jedan kvalitetan trening prije nedjeljnog nastupa na istoj stazi.

Cijeli dan pratila nas je jaka kiša pa tako i na treningu u Klagenfurtu gdje je voda non-stop rasla, tako da je rola na stazi već dobrano prijetila našim junacima, a bogme i lovila hekove (zadnji dio) čamaca.

Helmar nam je izišo u susret te dao da spavamo u klubu na toplom i suhom što je bilo lijepo (kad se sjetim da smo mogli spavatim na kiši u šatorima, ko Talijani i Slovaci).

Nedjelja dan trke: prestala kiša, voda dobra i Alpe-Adria kup može početi. Sedam nacija izgleda obečavajuće. Prvo seniori i juniori, U C1 seniorima Matija Marinić osvaja 3. mjesto od desetak natjecatelja. Pobjeđuje Berčić, Slovenac, 2. mj. zauzima Fuks, domaći kanuist, sa malim razlikama.

Više...
 

Novo lice kluba, 1. dio

[2010-10-fotografija-03]Nakon dugog planiranja danas je konačno došao dan za realizaciju ovog projekta. Pod voditeljskom palicom Štefa jutros oko 10 sati pred klubom se okupila ekipa iz kluba: Mrki, Marinzi, Iggy, Zagy, Dudo, Ante i moja malenkost potpomognuti Karamarkom i Hohnjecom iz KK Končar. Danas je na programu bilo skidanje stare boje sa cijele drvene oplate kluba. Posao se protegnuo do kasno poslijepodne ali je obavljen kako treba. Sutra nas čeka farbanje ali o rezultatima toga više će biti sutra.

Kako je sve to izgledalo možete vidjeti iz slika.

Više...
 

56. Münchner Kanuslalom 2010

U petak 01.10.2010. krenuli smo put Münchena na zadnju slalom utrku u ovoj sezoni. Kiša nas je pratila cijelim putem.

Kada smo došli u München, Tallkirchen (nešto kao Zagrebački Maksimir), slalom staza je bila postavljena, te smo odmah pristipili treningu na istoj.

Volim ovu utrku jer Švabo lijepo postavi stazu dan ranije te svi mogu trenirati na njoj već u petak, a i u subotu do 11 sati(omogućavaju svojim klincima dobar trening prije same trke). Kažu da u Njemačkoj organizator ima pravo na to. Pa kad može Švabo, možemo i mi. Otrenirali smo u petak dobra 2 sata, a i u subotu ujutro prije trke.

Nakon treninga pojavila se simpatična švabica imenom Jana, te nas odvela u njezin klub gdje ja još nisam spavao, iako dugi niz godina pohodim Münchenski slalom. Klub sličan našem, drveni s velikim prostorijama i krevetima na katu, te normalno malom kuhinjicom i frižiderom punim nekakve tekučine koju švabo troši na Oktoberfestu. Probali i mi. I dobro.

Više...
 

43. Međunarodni kajakaški maraton Samoborski otok - Zagreb, 2010.

U subotu, 25. rujna 2010. godine, održan je 43. tradicionalni međunarodni kajakaški maraton od Samoborskog otoka do Zagreba, tj. do kanala ispred Kanu kluba Končar na ŠRC Jarun. Nekada je start maratona bio čak u Sloveniji na rijeci Krki (malo iznad ušća u Savu) a cilj ispod Savskog mosta u Zagrebu. Divljevodaški kadeti i svi mirnovodaši natjecali su se na Jarunu na dionici od oznake 2000m do kanala ispred Kanu kluba Končar. Ove godine nastupilo je 65 posada u raznim dobnim kategorijama od kadeta do veterana i turista.

Nažalost ni ove godine vrijeme nije bilo predivno. Cijelo vrijeme natjecanja padala je kiša, a visoka i brza Sava omogućila je brzi dolazak svih natjecatelja do cilja. Prvi na cilj ove godine je stigao kajakaš Filip Karamarko, član Kanu Kluba Končar, sa vremenom nešto preko jednog sata, 1:11:38.

Najuspješniji klub na natjecanju je bio Kanu klub Končar te je dobio prigodni pehar.

Rezultati 43. Međunarodnog kajakaškog maratona Samoborski otok - Zagreb, 2010.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL