Kajak kanu klub Zagreb

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Kajak kanu klub Zagreb

Radna akcija pod kodnim imenom "Faleri"

[2010-07-radna-akcija-faleri-01]Gotovo 20 godina unazad u nama tinja ideja o rezanju armature koja viri iz Jadranskog mosta na djelu Save koji nam je najbolji za postavu slalom staze. Mnogi predsjednici, nažalost dvoje već pokojnih, su si u zadatak stavili da će šipke nestat a tako i bojazan da će netko od mladih kajakaša stradat. Zadnji incident kojeg sam vidio zbio se kada se ženska rafting ekipa Vidre zabila u stup i cure koje nemaju puno iskustva su se jedva odmakle od njega, a da na sreću nisu probušile raft čamac.

Dakle, ideja je bila tu u glavama mnogih, a akcija se trebala odradit s raznim alatom, na razne načine i tako smo u teoriji imali čitav niz rješenja kako će šipke nestat s tog poteza ali u praksi one su prkosile i vremenu i vodi pa nisu strulile i same otpale.

Više...
 

Prvenstvo Balkana u slalomu na divljim vodama, Banja Luka 2010

Otvoreno prvenstvo Balkana održalo se 17.7.2010 u kanjonu Tijesno pored Banja Luke. Uz domaće natjecatelje nastupile su i ekipe Slovenije, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Češke, Slovačke i ekipe iz Hrvatske.

Naši seniori otišli su tjedan dana ranije i odradili pripreme dok su kadeti i juniori krenuli za njima u četvrtak kako bi se stigli upoznati sa stazom prije same trke.

Novost je bilo noćno finale održano u kanjonu pod svjetlom reflektora popraćeno televizijskim kamerama.

Snimka finala K1 seniora moze se pogledati na linku http://lat.rtrs.tv/av/player.php?id=8432 &x=1

Banja Luka se kandidira za organizaciju Svjetskog juniorskog i U23 prvenstva sljedeće godine tako da su trku popratili i predsjednik i glavni tajnik Europske kajakaške federacije.

Što se rezultata tiče možemo biti jako zadovoljni. Dinko Mulić osvojio je zlato u kategoriji K1 seniori dok je u istoj kategoriji srebro osvojio Marko Mrkoci. Kategorija C1 seniori također nije bila iznenađenje jer je zlato odnio Matija Marinić. Filip Kuftinec izborio je finale u K1 juniorima te je na kraju osvojio 11 mjesto od ukupno 33 natjecatelja. Najmlađi natjecatelji dobili su jedno veliko iskustvo koje će im koristiti u daljnjim natjecanjima.

 

ICF svjetski kup u spustu na divljim vodama "Soča 2010"

Nakon nastupa na svjetskom prvenstvu u spustu na divljim vodama u Španjolskoj, najbolji svjetski kajakaši i kanuisti došli su u Sloveniju na rijeku Soču na 1. utrku ICF svjetskog kupa. Naravno, među njima su i hrvatski reprezentativci koji su na svjetskom osvojili čak pet medalja, jednu zlatnu i četiri srebrne.

Svjetskog kup se trebao održatu u subotu i nedjelju, no zbog najave lošeg vremena sve utrke su prebačene na subotu kako bi natjecanje bilo što regularnije jer kada u Soškoj kotlini počne padati kiša ona ne staje, a Soča naglo raste i uvjeti na stazi se rapidno mijenjaju.

Ujutro je održano natjecanje u klasičnom spustu gdje su naša dva najbolja kanuista u disciplini C1 potvrdila svoju premoč nad ostalima ponovo osvojivši prva dva mjesta. Kao i na svjetskom prvenstvu prvo mjesto osvojio je Emil Milihram a Tomislav Lepan je bio drugi. Igor Gojić je bio 5. dok je Filip Benjak bio 14. U disciplini C2 naša posada Elvis Sanjković i Siniša Martinčević osvojila je 4. mjesto.

Više...
 

Slovenski pokal u slalomu za mlađe kategorije "Celje 2010"

[2010-05-celje-2010]Dok smo Zagreb napustili okupani kišom u Celju nas je dočekalo djelomično sunčano i toplo vrijeme. Malo je vjetar otežavao uvijete ljuljajući slalom vrata ali nije bilo van granica regularnosti.

Na startu slalom utrke pojavilo se 80 natjecatelja iz 6 slovenskih i 2 hrvatska kluba. Treba naglasiti da su svi natjecatelji bili do 16 godina što pokazuje veliki podmladak ovoga sporta.

Naši kajakaši i kanuisti odvozili su zadovoljavajuće prve vožnje ali su u nedostatku iskustva na ovakvim natjecanjima i zbog prisutnosti treme drugu vožnju slabije odvozili te nisu uspjeli potvrditi dobre plasmane prve vožnje. Iznimka je bio Filip Kuftinec koji je drugom vožnjom poboljšao svoje vrijeme i tako zauzeo 3. mjesto i brončanu medalju u kategoriji K1 mlađi juniori.

Ova medalja ima još veći značaj  time što je to prva međunarodna medalja našim mladih natjecatelja te kao takva pokazuje da bi seniori mogli imati dostojne nasljednike u godinama koje dolaze.

Rezultati Slovenskog pokala u slalomu "Celje 2010"

 

 

Pripreme na novoj stazi u Markkleebergu pored Leipziga

Između dva svjetska kupa, Prag i Augsburg, propustili smo drugu utrku u Seo d Urgelu, te otišli na trening na novu stazu u Markkleebergu kraj Leipziga, gdje će se održati Europsko prvenstvo juniora i mlađih seniora do 23 godine.

Ekipa seniora: Marinić Matija (C1), Mrkoci Marko (K1), te junior Kuftinec Filip (K1) i ja kao trener.

Novo izgrađena staza je dosta teška i zahtjevna što podrazumijeva veliki broj treninga na istoj. Po mojoj procjeni seniorski dvojac se je dobro snašao nakon odrađenih desetak treninga, ali mlađahni Kufta imao je dosta problema, čak je i čamac platio danak. Iziskuje generalku.

[2010-07-markkleeberg-kuftinec][2010-07-markkleeberg-marinic]

 

Svjetsko seniorsko prvenstvo u spustu Sort 2010.

Hrvatski reprezentativci u spustu na divljim vodama osvojili su na Svjetskom prvenstvu u Španjolsoj 5 medalja. Prvenstvo se održalo od 07-13.06.2010. u Sortu na rijeci Noguera Pallaresa.

U pojedinačnoj konkurenciji klasičnog spusta u disciplini C1 naši reprezentativci su osvojili prva dva mjesta. Emil Milihram ponovo je osvojio titulu svjetskog prvaka a odmah iza njega drugo mjesto je pripalo Tomislavu Lepanu dok je treći bio Jošt Zakrajšek (SLO).

U ekipnom natjecanju u klasičnom spustu u disciplini 3xC1 naša ekipa u sastavu Emil Milihram, Tomislav Lepan i Igor Gojić osvojili su 2. mjesto i srebrnu medalju. Do zlata im je nedostajalo malo sreće ili 0,84 sekunde.

U sprintu u pojedinačnom natjecanju Emil Milihram je osvojio 2. mjesto iza Yanna Claudpierrea (FRA). Igor Gojić je završio na 5. mjestu dok je Tomislav Lepan bio 7.

U ekipnom natjecanju 3xC1 u sprintu naša posada, ista kao i iz klasičnog spusta, ponovo je osvojila 2. mjesto ovaj puta iza francuske ekipe i to samo za 0,31 sekundu.

Na ovom svjetskom prvenstvu, osim već spomenutih osvajača svjetskih medalja, nastupili su još Filip Benjak u disciplini C1 (klasični spust 17. mjesto, sprint također 17. mjesto) i C2 posada Elvis Sanjković i Siniša Martinčević (klasični spust 8. mjesto, sprint 9. mjesto).

Rezultati svjetskog prvenstva u spustu na divljim vodama Sort 2010:
 

14. Memorijal "Siniša Razlog" 2010

[2010-05-14-memorijal-sr-c1-kadeti]Kao i 14. puta do sada 1. maj je prošao radno za naše mlade kajakaše i kanuiste. Kadetska ekipa kluba uputila se u Varaždin na tradicionalni prvomajski spust na Dravi. Organizacija i sama atmosfera bili su odlični.

Što se samog natjecanja tiče skupio se veliki broj natjecatelja u svim kategorijama. Seniorski pobjednik u C1 bio je domaći varaždinac Emil Milihram iz KKK Varteks dok je u K1 pobijedio Irt Boris iz ŠD Razlag iz Slovenije. Uz njih bih još spomenuo i našeg mladog kanuista Filipa Kostić Križana koji je u disciplini C1 u kadetskoj konkurenciji osvojio brončanu medalju.

Sutra nas također očekuje uzbudljiv dan jer kadeti i juniori nastupaju na Slovenskom pokalu u slalomu u Celju.

Rezultati 14. Memorijala "Siniša Razlog" 2010

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL