Kajak kanu klub Zagreb

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Kajak kanu klub Zagreb

Fotografije: Posljednji spust niz Dobru

Na zadnji dan mjeseca veljače naši članovi odazvali su se pozivu hrvatskog pustolova i putopisca Davora Rostuhara na posljednji spust niz predivnu hrvatsku rijeku Dobru, u njenu čast.

[2010-02-dobra-01] [2010-02-dobra-02] [2010-02-dobra-03]

Kao što vjerojatno znate, izgradnja brane na Dobri je gotova (HE Lešće). Njene obale su ogoljene a njen tok uskoro će biti zauvijek potopljen.

Više...
 

14. Memorijal Tibora Šaramoa / 39. Novogodišnje-Štafanjski spust - 2009.

I ove godine na Štefanje održana je tradicionalna utrka Memorijal "Tibor Šaramo" i Novogodišnje-Štefanjski spust u organizaciji Hrvatskog kajakaškog saveza, Kajakaškog saveza Zagreba i Kajak kanu kluba Zagreb.

Inače je start utrke trebao biti iznad Podsusedskog mosta, no ove godine zbog velikog vodostaja rijeke Save to nije bilo moguće. Zato je grupni start pomaknut 300m nizvodnije, nešto niže od Podsusedskog mosta. Na 10°C, bez vjetra, vremenski uvijeti su bili skoro idealni za spust natjecanje. Na startu se okupilo 45 posada iz BiH i Hrvatske različitih kategorija, od kadeta do veterana.

[2009-12-stefanjski-01] [2009-12-stefanjski-02] [2009-12-stefanjski-03]

Najbrži natjecatelj danas je bio kajakaš Darko Savić, član KKK Vrbas iz Banja Luke, sa vremenom od 28:59,15. Zbog viskog vodostaja rijeke Save to je oko 10 minuta brže nego prošle godine. Drugi u disciplini K1 stigao je Filip Karamarko (KK Končar) dok je treći bio naš Marko Mrkoci (KKK Zagreb).

Više...
 

5. Varaždinski kajak kanu maraton, 2009.

U nedjelju 4.10.2009. na obali Drave okupili su se zaljubljenici u kajak i kanu na još jednom jesenskom maratonu. Uz standardno veliki broj sportaša ove se godine okupio i veliki broj turističkih čamaca.

Dok su turisti i stariji sportaši vozili punu dionicu po starom koritu Drave, kadeti su imali nešto kraću stazu. Iako na kraćoj stazi njihova je borbenost bila na zavidnoj razini.

Cijela utrka protekla je u fair play ozračju i ugodnom druženju nakon same utrke.

Na kraju potrebno je spomenuti da je kajakški maraton organizirao KKK Varteks i da je sama organizacija bila na zavidnoj razini. Nadam se da će tako biti i dogodine.

Rezultati 5. Varaždinskog kajak kanu maratona

 

Alpe Adria Kanu Slalom, Klagenfurt, 27.09.2009.

U Klagenfurtu, na Gurk kanalu, održano je natjecanje Alpe Adria Kanu Slalom.

Prema Klagenfurtu smo krenuli na dan same utrke u 5 sati ujutro te smo nakon 3 sata vožnje stigli na samu slalom stazu. Nažalost, nismo mogli odraditi trening dan prije trke kao svi drugi jer su naši kajakaši i kanuisti u subotu nastupili na 42. međunarodnom kajakaškom maratonu Samoborski otok - Zagreb.

Voda je bila malo viša nego inače, a postavljena staza je bila tehnički zahtjevna.

Više...
 

Kriteriji, norme i izborna natjecanja za sastav reprezentacije u slalomu i spustu za 2010. godinu

[kljukan_lijevo]Izvršni odbor Hrvatskog kajakaškog saveza usvojio je kriterije, norme i izborna natjecanja za sastav seniorskih i juniorskih reprezentacija u slalomu i spustu na divljim vodama za 2010. godinu.

Izborna natjecanja održati će se u travnju i svibnju 2010. godine. Više o tome u dokumentima:

Kriteriji i norme športaša kandidata za sastav seniorske i juniorske reprezentacije u spustu za 2010. godinu

Izborna natjecanja za slalom reprezentaciju za 2010. godinu

 

55. Minhenski slalom, 03-04.10.2009.

Mala ekipa, nadasve hrabra, krenula je iz Zagreba u petak (2.10.2009.) u jutarnjim satima put Njemačke i Minhena. Kadetska ekipa: Kuftinec, Korpes, Lončar, Džinev u kajaku te Mrva i Kostić-Križan u kanuu. Strašni seniori Čola i Karamarko (KK Končar), i ja kao trener.

Čim smo stigli dečki su obavili trening po sunčanom vremenu, te smo našli smještaj u jednom od klubova blizu staze. Za informaciju, staza se nalazi u elitnom djelu Munchena, Tallkirchen (tamo gdje je zoolški vrt).

Više...
 

42. međunarodni kajakaški maraton, Samoborski otok - Zagreb, 2009.

Više od 170 natjecatelja u turističkim, mirnovodaškim i divljevodaškim čamcima, svih dobnih kategorija od kadeta do veterana, iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske nastupilo je na 42. međunarodnom kajakaškom maratonu. Start maratona je bio na rijeci Savi kod mjesta Samoborski otok dok je cilj bio na ŠRC Jarun u kanalu ispred Kanu kluba Končar. Kadeti nisu startali na Savi već su vozili samo dionicu na Jarunskom jezeru.

Prvi u cilj je stigao kajakaš mirnovodaš Alen Vučković (KK Belišće) koji se natjecao u juniorskoj konkurenciji K1 mirne vode.

U disciplini K1 seniori divlje vode pobijedio je Matjaž Avšić (KKK Razalag) ispred Filipa Karamarka (KK Končar) i Borisa Irta (KKK Razlag).

U disciplini C1 seniori divlje vode prvi je stigao Tomislav Lepan (KK Končar), drugi je bio Emil Milihram (KKK Varteks) dok je treće mjesto osvojio Siniša Salamon (KK Končar).

Ove godine okupilo se puno više natjecatelja nego inače i stvarno je bilo predivno vidjeti toliko kajakaša i kanuista na Savskim brzacima. Nadajmo se da će nas sljedeće godine biti više!

Rezultati 42. međunarodnog maratona 2009.
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL