Kajak kanu klub Zagreb

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Kajak kanu klub Zagreb

Posjet Hrastniku na prijem za Petera Kauzera IV, svjetskog prvaka

U srijedu 16.08.2009., mala hrvatska ekipa, Stjepan i Nikoleta Perestegi, Dinko Mulić, Igor Gojić i Zlatko Sedlar, otputila se u Hrastnik kako bi prisustvovala službenom prijemu Petera Kauzera, novopečenog svjetskog prvaka u disciplini K1 slalom na nedavno održanom svjetskom prvenstvu u slalomu u španjolskom Seu de Urgellu. Prijem mu je priredila općina Hrastnik na čelu s županom Miranom Jeričem, a održao se u kajakaškom klubu BD Hrastnik. Na prijemu se, osim Perine zlatne medalje, slavila i brončana medalja u kanu dvosjedu koju su osvojili Sašo Taljat i Luka Božić iz Mosta na Soči.

Više...
 

Svjetsko prvenstvo u slalomu na divljim vodama, La Seu de Urgell (ESP), 2009

Udobno zavaljen u fotelju pred ekranom od 110 cm na kanalu SLO2 uživao sam u 2 sata kajakaškog slaloma gledajući poznate kajakaše i kanuiste u borbi za medalje na svijetskom prvenstvu u španjolskom La Seu de Urgellu. Moram priznati da već dugo nisam tako uživao u nekom televizijskom sportskom natjecanju, ali isto tako sa određenom gorčinom i sjetom u srcu. Naime, naših nije bilo u finalnom dijelu, iako sam očekivao Dinka Mulića tamo. Dinko je završio na 31. mjestu. Sekunda ga je dijelila od polufinala, tj. da bude među prvih 20, nakon čega je sve moguće. Marko Mrkoci zauzeo je 71. mjesto jer je imao dosta kaznenih sekundi (6 u prvoj vožnji i 8 u drugoj), ali njegovo vrijeme tek dolazi, tek se počeo približavati dobrima.

Više...
 

Slovenia Open 2009, Tacen 22.-23.08.2009.

U Tacenu pored Ljubljane održano je slalom natjecanje "Slovenia open 2009" koje se računalo i za ICF svjetsku seriju 2009. Na savskim brzacima natjecali su se i naši članovi: Dinko Mulić, Andrej Glücks i Marko Mrkoci u disciplini K1, dok su Danko Herceg i Matija Marinić nastupili u disciplini C1.
Više...
 

Europsko prvenstvo u spustu na divljim vodama - Valtellina, 21–27.06.2009.

kljukan_lijevoHrvatski najbolji kanuisti ovaj tjedan se natječu u na europskom prvenstvu u spustu na divljim vodama  na rijeci Adda u talijanskoj dolini Valtellina na sjeveru Italije. Put Italije otišli su kanuisti Emil Milihram (KKK Varteks), Igor Gojić (KK Končar) i Tomislav Lepan (KK Končar), te u kanuu dvosjedu Elvis Sanjković i Siniša Martinčević (oba KKK Varteks).

Kao i uvijek kada naši spustaši nastupaju na velikim natjecanjima donose nam vesele vijesti. Emil Milihram je pobijedio i tako obranio naslov europskog prvaka u klasičnoj utrci ispred  Marca Brodieza (FRA) i Jošta Zakrajšeka (SLO). Tomislav Lepan je osvojio 5. mjesto, dok je Igor Gojić došao do 9. mjesta.

Više...
 

Prvenstvo Repubike Hrvatske u spustu i slalomu za kadete, juniore i seniore za 2009. godinu

Od 28. do 30. kolovoza 2009. održano je Prvenstvo Republike Hrvatske u kajaku i kanu na divljim vodamam u svim disciplinama: klasičan spust, sprint i slalom. Natjecanje je organizirao Kajak kanu klub Varteks u suradnji sa Hrvatskim kajakaškim savezom. Na natjecanjima su nastupili kajakaši i kanuisti iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Sva natjecanja su održana na drenažnom kanalu HE Donja Dubrava.

Više...
 

Rezultati Svjetskog kupa u slalomu 2009.

Ovog ljeta održane su tri utrke svjetskog kupa u slalomu na divljim vodama. Prva utrka je bila u Pau (Francuska), na novosagrađenoj umjetnoj stazi. Druga je održana u Bratislavi (Slovačka), a treća u Augsburgu (Njemačka).

Ovdje možete vidjeti video reportaže sa utrka svjetskog kupa u slalomu 2009.

Više...
 

Eksperimentlni sat tjelesnog odgoja u OŠ Većeslava Holjevca

Stigli smo i do naselja Siget, točnije OŠ Većeslava Holjevca. Pri oganizaciji smo imali malih poteškoča s vremenom koje je bilo izrazito promjenjivo al je za vrijeme spusta sjalo sunce i temperatura se popela preko 20 stupnjeva te je sve prošlo najbolje moguće. A slike to i potvrđuju.

[2009-os-vholjevac-01][2009-os-vholjevac-02]

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL