Kajak kanu klub Zagreb

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Kajak kanu klub Zagreb

Europsko prvenstvo u slalomu na divljim vodama - Nottingham, 28–30.05.2009.

Na europsko prvenstvo u Nottingham 22. svibnja su otputovali članovi KKK Zagreba kajakaši Dinko Mulić i Marko Mrkoci. Matija Marinić je nakon konzultacija stručnog stožera slalom reprezentacije ostao u Zagrebu zbog oporavka i rehabilitacije ozlijeđenog koljena. Na europskom prvenstvu vodio ih je trener reprezentacije Stjepan Perestegi dok se direktor reprezentacije Dražen Veselko priključio ekipi u utorak. Kako bi pomogli Makedonskom kajakašu Atanasu Nikolovskom ekipa je prihvatila da i on putuje zajedno s njima te do same utrke i tokom natjecanja bude pridruženi dio tima uz obostranu korist jer su dva hrvatska kajakaša dobila dobrog sparing partnera a Atanas logistiku i trenera.

S obzirom na dobre rezultate i vožnje Dinka Mulića u prednatjecateljskom periodu cilj je bio ulazak u polufinale u koje po novim pravilima ulazi prvih 20 kajakaša, a potajna očekivanja su bila da bi mogao dohvatiti i finale.

U prvoj od dviju vožnji kvalifikacija, koje se sad ne zbrajaju (nova pravila slaloma), nije odvezao precizno ali je bio jako brz, te su ga 106 kaznenih u plasmanu srušile na zadnje mjesto. U drugoj vožnji kvalifikacija je bio puno precizniji, ali ne toliko brz kao u prvoj, te zauzeo 37. mjesto što nije zadovoljilo ni njega ni ostatak stožera. Marko Mrkoci je nakon dugo vremena odvezao dvije vožnje na svom optimalnom nivou i zauzeo 49. mjesto. To je zadovoljilo sve, jer se vidi očigledan napredak u njegovim vožnjama u seniorskoj konkurenciji, gdje od njega još ne očekujemo vrhunske rezultate.

Ostaje još žal što u Nottingham nije mogao i treći hrvatski kajakaš Andrej Glücks, jer nakon prošlogodišnjeg 8. mjesta u  ekipnoj konkurenciji s pravom smo se mogli nadati za ulazak u među prvih 6 ekipa starog kontinenta. Nakon natjecanja su 20 dana za analizu učinjenog te nove treninge, a nakon toga starta serija svjetskog kupa u kojoj se nadamo boljim vijestima!

Rezultati: Europsko prvenstvo u slalomu na divljim vodama - Nottingham, 28–30.05.2009.

 

Eksperimentlni sat tjelesnog odgoja u OŠ Zapruđe

Kao što je bilo i najavljivano naša akcija se nastavila. Na red je došla OŠ Zapruđe iz Zapruđa. Organizacija je bila ista kao i u prethodnoj školi a i dječjih osmjeha nije nedostajalo.

[2009-os-zaprude-01][2009-os-zaprude-02]

 

Celje: 1. slalom utrka za Slovenski pokal i tradicionalni Majski spust

U subotu 09.05.2009 na Špici u Celju održana je prva slalom utrka za Slovenski pokal za mlađe kategorije i tradicionalni Majski spust. Ukupno je bilo prijavljeno 160 natjecatelja iz 13 klubova. Natjecanju su prisustvovala i tri hrvatska kluba (KKK Zagreb, KK Končar i KKK Varteks).

Na Majskom spustu nastupilo je 50 natjecatelja. U kategoriji C1 pobijedio je Emil Milihram iz KKK Varteks. Najbrži kajakaš je bio Jernej Korenjak iz Ljubljane, a najbrža kajakašica domaća Lučka Cankar.

Rezultati Majskog spusta

Na slalom utrci za Slovenski pokal dominirali su slovenski natjecatelji dok su naši dečki skupljali iskustvo i trudili se dati sve od sebe. Pohvalno je što se napredak vidi iz trke u trku i uskoro možemo očekivati da se ravnopravno suprotstave konkurenciji.

Rezultati 1. utrke za Slovenski kup za mlađe kategorije

 

13. Memorijal "Siniša Razlog" u kajak-kanu spustu, 2009

Kao i zadnjih 13 godina i na ovaj se Praznik rada održao Memorijal "Siniša Razlog" na Dravi u Varaždinu u organizaciji KKK Varteks. Memorijal se održava u sjećanje na nesretno stradalog Sinišu Razloga, člana KKK Varteksa.

Unatoč kišovitom i promjenjivom vremenu cijelog prošlog tijedna na dan trke je zasjalo sunce. Iz KKK Zagreb put Varaždina uputili su se kadeti dok su seniori krenuli put Ljubljane gdje se ovaj vikend održavaju izborne trke za nacionalnu slalom reprezentaciju.

Na startu se pojavilo 50ak posada svih dobnih kategorija, kako sportaša tako i rekreativaca. U seniorskoj konkurenciji u kanuu pobijedio je Tomislav Lepan (KK Končar) dok je u kajaku slavio Avšič Matjaž (KKK Razlag).

Rezultati: 13. Memorijal "Siniša Razlog" 2009.
Više...
 

Eksperimentalni sat tjelesnog odgoja u OŠ Mladost

S ciljem upoznavanja djece s kajakom i animiranjem za ovaj veoma zanimljiv sport, KKK Zagreb je u suradnji s Osnovnom školom Mladost iz Utrina organizirao eksperimentalni sat tjelesnog u trajanju od dva školska sata. Svi zainteresitani učenici četvrtih razreda mogli su sudjelovati u spuštanju raft čamcem ispod zagrebačkih mostova na rijeci Savi. Odazvalo se preko 30 učenika s čime smo izrazito zadovoljni s obzirom da još uvijek prevladavaja veoma negativno mišljenje o rijeci Savi kao jako zagađenoj. Stoga je ovo bila prilika da damo svoj doprinos mijenjanju tog mišljenja i pokušaju vraćanja građana na obale Save.

Kako je bilo i da li su djeca zadovoljna može se vidjeti sa priloženih slika jer ništa ne govori više od osmjeha zadovljne djece.

Akcija će se uskoro nastaviti i po drugim novozagrebačkim školama.

_2009-os-mladost-01[2009-os-mladost-02][2009-os-mladost-03][2009-os-mladost-04][2009-os-mladost-05]

 

Izborne slalom utrke na Tacenu 02. i 03. svibnja 2009.

[matija-marinic-athena]Prošli vikend, 02. i 03. svibnja 2009., su održane još dvije izborne utrke za nacionalnu vrstu na divljovodaškoj slalom stazi u Tacenu kod Ljubljane. Na natjecanjima su nastupili slalomaši iz Austrije, Hrvatske, Italije, Kazahstana, Makedonije i Slovenije.

U subotu je održano natjecanje Međunarodni slalom Tacen 2009. Ta utrka prošla je nezapaženo za naše dečke. Malo su se utreniravali jer većina nije imala dovoljan broj treninga na divljoj vodi, osim Dinka i Mukija koji su bili na pripremama u  Sydneyu.

Postignuti su ovi rezultati:

Više...
 

Trening na tacenskoj slalom stazi 25.04.2009.

Subota, predivan sunčani dan. Odluka da se krene na trening na umjetnu slalom stazu u Tacenu pala je još u utorak.

Ni po čemu poseban trening, samo još jedan u nizu prije izbornih natjecanja 01. i 02. svibanja 2009. na istoj tacnenskoj stazi. Da, to vrijedi za stare iskusnjare poput: Hercega, Glücksa, Marinića, Karamarka, Čolića, koji su uspješno savladavali tacenske brzake bezbroj puta prije ovog dana.

Ali ipak, za nekoga je ovaj trening bio poseban. Prvi puta sadašnja generacija kadeta KKK Zagreb je bila ondje. U početku malo prestrašeni, ali s vremenom su došli k sebi pa je vožnja počela ličila na nešto.

Više...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL