Kajak kanu klub Zagreb

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Kajak kanu klub Zagreb

Pokal Petra Klepca, Kupa 2009.

kljukan_lijevoNakon jučerašnje spust utrke danas je na red došla i slalom utrka - Pokal Petra Klepca. Natjecanje se održalo na rijeci Kupi u blizini slovenskog mjesta Osilnice. Nastupilo je 74 natjecatelja i natjecateljki iz Slovenije i Hrvatske. Tri najbrža natjecatelja dobili su i novčane nagrade.

To je ujedno i izborna utrka za nacionalnu juniorsku slalom reprezentaciju koja će ove godine od 23-26. srpnja sudjelovati na Europskom prvenstvu u kajaku i kanuu u slalomu na divljim vodama. Prvenstvo će se održati na umjetnoj slalom stazi u Liptovskom Mikulašu u Slovačkoj.

Rezultati: Pokal Petra Klepca - slalom

 

1. izborna utrka za juniore u spustu - klasična dionica, Kupa 2009.

kljukan_lijevoDanas se na rijeci Kupi na hrvatsko-slovenskoj granici u Gorskom Kotaru održala 1. izborna utrka za juniore u spustu na divljim vodama - klasična dionica. Na natjecanju je sudjelovalo 35 natjecatelja u juniorskim i seniorskim kategorijama iz Slovenije i Hrvatske.

Trener reprezentacije Tomislav Crnković zadovoljan je ostvarenim rezultatima naših sportaša koji su odmjerili snage sa kolegama iz Slovenije. Sljedeća izborna natjecanja održat će se na rijeci Soči kod Bovcu (Slovenije) 13., 15. i 16. svibnja 2009. godine kada će se znati sastav juniorske reprezentacije u spustu koja će od 15-18. srpnja ove godine otputovati na Svjetsko prvenstvo u švicarski Bouch. Tijekom svibnja i lipnja s kandidatima za sastav juniorske reprezentacije u spustu održat će se i nekoliko specifičnih testiranja i mjerenja sportaša radi praćenja i kontrole sportske forme.

Rezultati: 1. izborna utrka za juniore u spustu - klasična dionica
 

Novi natpis na klubu

Nakon dosta vremena na pročelju našega kluba ponovno je osvanula ploča sa nazivom kluba. Ovim se putem zahvaljujemo gospodinu Ranku Blažekoviću i firmi Martony koji su nas sponzorirali sa istim. Laughing

[kkkzagreb-natpis] [kkkzagreb-natpis] [kkkzagreb-natpis] [kkkzagreb-natpis]

 

Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba u spustu - Proljetni spust 2009.

Danas je održano Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba u spustu za 2009. godinu u organizacij Kanu kluba Končar i Kajakaškog saveza Zagreba. Natjecanje se održalo na rijeci Savi od Vodoprivrede (produžetak Petrovaradinske ulice) do Savskog mosta (stari kolni most).

Na prvenstvu je sudjelovalo više od 70 natjecatelja iz Slovenije, BiH i Hrvatske svih dobnih kategorija, od kadeta do veterana.

U disciplini kanua jednosjeda (C-1) pobjedio je Emil Milihram (KKK Varteks) sa vremenom 16:25,14 ispred Igora Gojća (KK Končar) i Tomislava Lepana (KK Končar).
Više...
 

Radna akcija u Donjoj Dubravi

Danas se mala ali vesela družina iz KKK Zagreb uputila na trening stazu u Donjoj Dubravi (kod Velikog Bukovca u blizini Ludbrega) nebi li pripremila okoliš za nesmetane treninge i natjecanja. Uz puno znoja i dobre volje uspjeli smo ostvariti zacrtani cilj, a to je prokrčiti prilaz do vode. Kako je to izgledalo može se vidjeti iz priloženih slika.

[2009-04-radna-akcija-donja-dubrava] [2009-04-radna-akcija-donja-dubrava]

Više...
 

Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba u slalomu 2009.

U organizaciji našeg kluba i Kajakaškog saveza Zagreba danas je održano Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba u slalomu za 2009. godinu. Natjecanje se održalo na lijevoj obali Save između Jadranskog i Savskog mosta. Na prvenstvu je nastupilo 56 natjecatelja iz Slovenije, BiH i Hrvatske u kadetskim, juniorskim i seniorskim kategorijama.

Moramo podsjetiti da su se od 01.01.2009. promijenila pravila za slalom natjecanja. Ovo je bilo prvo slalom natjecanje po novim pravilima u Hrvatskoj. Glavne promjene su što sada postoje vrata sa jednom palicom, te da se više ne zbrajaju vremena obje vožnje već se gleda samo bolja vožnja, baš kao što je bilo i prije 15-tak godina.

[trening-na-stazi-prije-trke]

Najbrži na današnjoj stazi očekivano je bio naš kajakaš Andrej Glücks (KKK Zagreb) sa vremenom 116,51. Pobijedio je ispred Borisa Dujmića (KK Končar) i Filipa Karamarka (KK Končar).
Više...
 

Međunarodna slalom natjecanja Sydney 2009.

kljukan_desnoTokom priprema seniorske slalom reprezentacije u Sydneyu od 12. veljače do 19. ožujka 2009. članovi KKK Zagreb kajakaši Dinko Mulić i Marko Mrkoci nastupili su na dva međunarodna slalom natjecanja. Natjecanja su održana na umjetnoj olimpijskoj stazi Penrith Whitewater Stadium.

Ove utrke su se bodovale za sastav Australske reprezentacije dok su našim članovima koristile kao kontrolna natjecanja tokom priprema. Rezultatima su zadovoljili očekivanja a cjeloviti rezultati mogu se vidjet u prilogu.

U prvom slalom natjecanju Dinko je zauzeo 7. mjesto dok je Marko bio 14.

U drugom slalom natjecanju Dinko je zauzeo odlično 3. mjesto, zahvaljujući izvrsnoj drugoj vožnji, a Marko je zauzeo 15. mjesto.
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL