Kajak kanu klub Zagreb

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Kajak kanu klub Zagreb

7. godišnja međunarodna konferencija - Kondicijska priprema sportaša 2009

U organizaciji Udruge kondicijskih trenera Hrvatske organizirana je 7. godišnja međunarodna konferencija - Kondicijska priprema sportaša 2009 sa temom trening izdržljivosti. Konferencija se održavala 20. i 21. veljače 2009. u prostorijama Zagrebačkog velesajma i Kneziološkog fakulteta Sveučlišta u Zagrebu. Prvi dan je bio posvećen teoretskim predavanjima hrvatskih i svjetskih stručnjaka iz područja kineziologije i srodnih znanosti dok je drugi dan bio posvećen praktičnim prikazima različitih oblika treninga izdržljivosti. Treneri našega kluba prisustvovali su konferenciji u sklopu stručnog usavršavanja.
 

Pripreme u Australiji

U ovo doba Australija je topla i sunčana za razliku od hladnog i sniježnog Zagreba. Iz tog razloga naši su se kandidati za reprezentaciju uputili na zimske pripreme u Sydney. Tamo će provesti mjesec dana trenirajući na divljoj vodi što kod nas nebi bilo moguće zbog vremenskih uvijeta.

Želimo im sretan put i dobre treninge.

 

Rezultati 13. Memorijala Tibora Šaramoa / 38. Novogodišnje-Štafanjskog spusta

Na Štefanje je održana kajakaška utrka 13. Memorijal Tibora Šaramoa i 38. Novogodišnje-Štefanjski spust u organizaciji Hrvatskog kajakaškog saveza, Kajakaškog saveza Zagreba i Kajak kanu kluba Zagreb. Na startu u Podsusedu okupilo se 55 posada iz BiH, Slovenije i Hrvatske. Točno u podne počela je utrka za odličja u više kajakaških disciplina; sportskih, veteranskih i turističkih.

[2008-stefanje-spust-01-prije-starta] [2008-stefanje-spust-02-start-trke] [2008-stefanje-spust-03-vodeca-skupina-jankomirski-mosta]

Prvi je u cilj stigao kajakaš Filip Karamarko (KK Končar) s vremenom 39:03,95 ispred Slovenca Matjaža Avšiča (KKK Razlag). Treći je u cilj u disciplini kajak jednosjed (K-1) stigao Vjekoslav Brekalo (KK Belišće).
Više...
 

Povijest Kajak kanu kluba Zagreb

Kraljevska banska uprava Savske banovine Zagreb, 10.03.1931. godine odobrava osnivanje Kajak kluba Zagreb te se određuje i njegova svrha: "Svrha kluba je promicanje kajak-sporta u kajaku i sličnim čamcima, sklopivim gumenim čamcima, tzv. Faltboot, kanu itd." Klupske boje su žuta i plava. Zastava je trouglasta, gornja polovina je plave, a donja je žute boje. U sredini nalaze se inicijali kluba KKZ u plavoj boji na bijelom okruglom polju. Tim se strogim pravilima određuje izgled klupskog dresa, kao i da članovi (redoviti ili izvršni) moraju biti neporočni,  naobraženi i punoljetni, vješti u plivanju te vlasnici ili barem stalni posjednici čamca.

odobrenje-pravila
Više...
 

Pripreme Novigrad 17.12.-23.12.2008.

U razdoblju od 17.12.-23.12.2008. organizirane su pripreme u Novigadu (Istra) za sve kategorije kajakaša i kanuista na divljim vodama. Pripremama su prisustvovali KKK Zagreb, KK Končar, KKK Varteks. Okupilo se preko 30 sportaša i trenera. Izrazito veseli veliki broj sportaša mlađih dobnih kategorija. Treniralo se na moru i na rijeci Mirni. Smiještaj i hrana su bili odlični, vrijeme nas je poslužilo tako da smo se u potpunosti mogli posvetiti našem glavnom cilju - treniranju.

[2008-novigrad] [2008-novigrad-trening-more-kadeti] [2008-novigrad-trening-mirna-kadeti] [2008-novigrad-slalom-staza-mirna] [2008-novigrad-marko-mrkoci-dinko-mulic] [2008-novigrad-kadeti-kkk-zagreb]

 

Za školarce

KljukanOd 1985. godine Kajak kanu klub Zagreb organizira prihvat novih kadeta stalnim akcijama klubskih trenera po zagrebačkim osnovnim školama kroz animacije u obliku škole kajaka, provjere i učenja plivanja te samogradnji čamaca.
[skola-kajaka-03][skola-kajaka-04]Animacija se vrši u dogovoru s ravnateljima i profesorima tjelesnoga odgoja. Nakon prezentacije i prikazivanja videokazeta o kajakaškom sportu, dogovara se eksperimentalni sat tjelesnog odgoja, koji obuhvaća spuštanje gumenim čamcem (tzv. raftom) po Savi između zagrebačkih mostova.
Više...
 

Dobrodošli!

KljukanUpravo ste došli na nove internet stranice Kajak kanu kluba Zagreb. Prve su stranice bile postavljene povodom 70. godišnjice Kluba. Za novo izdanje stranica nismo imali neki poseban povod. Već je bilo vrijeme da ih osvježimo i oživimo te da postanu jedno od mjesta gdje će naši članovi i ostali zaljubljenici u ovaj lijepi sport moći pronaći korisne informacije o našemu klubu i sportu.

Između ostalog, na ovim ćete stranicama naći sve informacije o našemu klubu: o njegovoj povijesti i razvoju, o našim natjecateljima, trenerima, najvećim uspjesima kluba i njegovim članovima, školi kajaka... Tu ćete pronaći još podosta informacija o samom kajakaštvu, posebno kajakaštvu na divljim vodama, čime se i bavi naš klub.

Klub je u današnje vrijeme isključivo natjecateljski orijentiran, što znači da mu je cilj stvaranje vrhunskih kajakaša i kanuista na divljim vodama, s  naglaskom na zanimljivoj slalom disciplini, koja je spoj brzine, snage, tehnike i snalažljivosti.

Naravno, klub je otvoren i za sve oblike rekreacijskoga kajakaštva i druženja po rijekama.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL